Nyt on tullut muutaman kerran kokeiltua leipoa tälläistä kahvin kanssa syötäväksi; ei hassumman makuista mielestäni.
Tarvitset:
3-4 kpl porkkanoita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1 tl kanelia
100 g voita (tai margariiniä)
(2-3 dl puolukoita)
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Raasta porkkanat ja sulata voi. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää munasokerivaahtoon jauhot ja muut kuivat aineet, sekä porkkanaraaste ja voi kevyesti sekoittaen.
Kaada uunivuokaan laita puolukat taikinan päälle ja mausta sokerilla, ja paista 200 asteeessa noin 25 minuuttia. Paloittele pienemmiksi paloiksi lämpimänä.
keskiviikko 20. heinäkuuta 2016
lauantai 16. heinäkuuta 2016
TÄYTETTY MUREKE
Tässä ohje mielestäni maistuvaan uuniruokaan. Ainoa mielestäni enemmän kaloreita sisältävä on tuo Koskenlaskija-juusto. Niin, kaippa sen voi jättää halutessaan pois.Tästä ohjeesta riittää ainakin pariksi päiväksi.
Tarvitset:
800 g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä(kevyt)
1 pss Sipulikeittoaineksia(esm. Knorr)
1 kpl sipulia (jos pitää sipulista)
1 dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
n. 50 g Koskenlaskija-juustoa(5 siivua leikattuna juustosta)
1 pss kinkkukuutioita
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kaada kermaviili valmistusastiaan. Lisää sipulikeittoainekset, korppujauhot ( ja sipuli silputtuna).Sekoita. Lisää jauheliha ja kananmuna.Sekoita jauhelihaseos tasaiseksi. Kumoa jauhelihataikina kylmällä vedellä kostutetulle leivinpaperille.Tasoittele taikina tasaiseksi levyksi.Laita Koskenlaskija-siivut taikinalevyn alkupäähän.Sirottele kinkkukuutiot tasaisesti lopun taikinan päälle. Kiedo lihapullataikinalevy leivinpaperia apuna käyttäen rullalle, ja käännä myös sen sivut sisäänpäin, jottei täyte valu. Nosta rulla papereineen uunivuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti. Tarjoile lisänä esm. perunoita ja tomaatti, salaatti, kurkku- salaattia.

(Kuvan lähde: Kotikokki.net)
Tarvitset:
800 g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä(kevyt)
1 pss Sipulikeittoaineksia(esm. Knorr)
1 kpl sipulia (jos pitää sipulista)
1 dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
n. 50 g Koskenlaskija-juustoa(5 siivua leikattuna juustosta)
1 pss kinkkukuutioita
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kaada kermaviili valmistusastiaan. Lisää sipulikeittoainekset, korppujauhot ( ja sipuli silputtuna).Sekoita. Lisää jauheliha ja kananmuna.Sekoita jauhelihaseos tasaiseksi. Kumoa jauhelihataikina kylmällä vedellä kostutetulle leivinpaperille.Tasoittele taikina tasaiseksi levyksi.Laita Koskenlaskija-siivut taikinalevyn alkupäähän.Sirottele kinkkukuutiot tasaisesti lopun taikinan päälle. Kiedo lihapullataikinalevy leivinpaperia apuna käyttäen rullalle, ja käännä myös sen sivut sisäänpäin, jottei täyte valu. Nosta rulla papereineen uunivuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti. Tarjoile lisänä esm. perunoita ja tomaatti, salaatti, kurkku- salaattia.
(Kuvan lähde: Kotikokki.net)
lauantai 2. heinäkuuta 2016
KAALIKÄÄRYLEET JA UUDET PERUNAT
Nopean ja maistuvan ruuan saat ostamalla kaupasta kaalikäärylepakkauksen, ne kun ovat todella suuritöisiä kotona laitettavaksi. Niistä tulee vielä parempia, kun laitat ne siirapin kera uunin hautumaan/paistumaan. Itse olen pitänyt niitä uunissa noin puoli tuntia.Siihen kun keittää uusia perunoita kaveriksi ja tietty puolukkahilloa.
Eli laita kaalikääryleet uunivuokaan, ja kaada juoksevaa siirappia päälle. Anna olla 175 asteessa puoli tuntia.
Sitten kun vielä jaksaa rapsutella uusista perunoista kuoret pois juuresharjalla tai pottukintailla, ja kiehumisaika niille on hiukan lyhyempi n. 20 minuuttia. Kyllä maistuu, eivätkä kaloritkaan kiusaa.
Eli laita kaalikääryleet uunivuokaan, ja kaada juoksevaa siirappia päälle. Anna olla 175 asteessa puoli tuntia.
Sitten kun vielä jaksaa rapsutella uusista perunoista kuoret pois juuresharjalla tai pottukintailla, ja kiehumisaika niille on hiukan lyhyempi n. 20 minuuttia. Kyllä maistuu, eivätkä kaloritkaan kiusaa.
(Kuvan lähde: K-ruoka.fi) |
tiistai 14. kesäkuuta 2016
MAKARONILAATIKKO
Tänään ajattelin valmistaa ruuaksi vanhanajan makaronilaatikkoa, jota varmasti jokainen on syönyt niin kotona, kuin koulussakin.
Tarvitset:
(4 hengelle)
1 ps makaronia
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
400 g jauhelihaa
1 sipuli
0,5 l maitoa
3 kananmunaa
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää makaronit ja lihaliemikuutio, keitä 10 minuuttia. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, mausta suolalla ja maustepippurilla. Laita ainekset kerroksittain uunivuokaan. Makaronit päällimmäisiksi. Sekoita maidon joukkoon 3 kananmunaa, niin, että niiden sisus sekoittuu. Kaada munamaito vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia. Tarjoa lisukkeeksi raikasta tomaattisalaattia.
torstai 2. kesäkuuta 2016
RAPARPERIPAISTOS
Tässä tämä toinen raparperiherkku, Forssan Lehden reseptistä mukaeltuna.
Tarvitset:
0,5 dl raparperiä (paloina)
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
Taikina:
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl juoksevaa Floraa tai 75 g voita
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita raparperipalat uunvuuan pohjalle. Kaada päälle perunajauhot ja sokeri.
Taikinan valmistus:
sekkoita keskenään kuivat ainekset, lisää joukkoon rasva, ja sekoita. Kaada raparperiseoksen päälle mahdollisimman tasaisesti.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Nauti esm. jäätelön kera. Nam!
RAPARPERIKIISSELI
Tänään tuli mieleen uusi mieliteko, sellainen tosi keväinen; nimittäin raparperikiisseli. (Ja sen kylkiäisenä raparperipaistos.)
Tässä tuon helpon keväisen jälkiruuan ohje:
Tässä tuon helpon keväisen jälkiruuan ohje:
Tarvitset:
0,5 dl raparperiä
2,5 dl vettä
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
Valmistus:
Kuori raparperi, ja paloittele se pieniksi paloiksi. Kaada kattilaan vesi, lisää raparperipalat ja sokeri. Anna kiehua 3:lla 15 minuuttia. Sekoita n. 0,5 dl vettä nuo 3 ruokalusikallista perunajauhoja. Ota kattila pois levyltä. Kaada kattilaan ohuena nauhana tuo perunajauhoseos samalla sekoittaen.
Ja voila, kiisseli on valmista nautittavaksi, joko kuumana tai kylmänä ja mielellään maidon kera.
HERNEKEITTO
Tässäpä ohjeet maukkaan hernekeiton valmistamiseen. Tosin se kaiketi mieletään enemmän talviruuaksi, mutta minusta se maistuu ihan yhtä hyvältä näin kesälläkin.
Tarvitset:
500 g Herneitä
400 g Jauhelihaa
2 l Vettä
Porkkanoita
1 Sipuli
1-2 Lihaliemikuutiota
ripaus Maustepippuria
ripaus Meiramia
Valmistus:
Laita herneet likoamaan 2 litsaan vettä edellisenä iltana. Näin saat keiton keitettyä paljon nopeammin. Aamusella ei välttämättä tarvitse edes vaihtaa tuota vettä, mutta halutessasi voit sen tehdä. Laita veden ja herneiden joukkoon lihaliemikuutio(t), pienennetyt porkkanat, pienennytty sipuli ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen (2:lla-3:lla). Rusksita jauheliha, ja maustea se suolalla ja maustepippurilla. Lisää keiton joukkoon. Lisää myös tarvittaessa vettä, jos keitos sakenee liiaksi.
Hernekeitto valmistuu noin 1½ - 2 tunnissa. Ja ei kun syömään!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)