torstai 2. kesäkuuta 2016

HERNEKEITTO

Tässäpä ohjeet maukkaan hernekeiton valmistamiseen. Tosin se kaiketi mieletään enemmän talviruuaksi, mutta minusta se maistuu ihan yhtä hyvältä näin kesälläkin.

Tarvitset:

500 g    Herneitä
400 g    Jauhelihaa
2     l     Vettä
             Porkkanoita
1           Sipuli
1-2        Lihaliemikuutiota
 ripaus  Maustepippuria
 ripaus  Meiramia 

Valmistus:

Laita herneet likoamaan 2 litsaan vettä edellisenä iltana. Näin saat keiton keitettyä paljon nopeammin. Aamusella ei välttämättä tarvitse edes vaihtaa tuota vettä, mutta halutessasi voit sen tehdä. Laita veden ja herneiden joukkoon lihaliemikuutio(t), pienennetyt porkkanat, pienennytty sipuli ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen (2:lla-3:lla). Rusksita jauheliha, ja maustea se suolalla ja maustepippurilla. Lisää keiton joukkoon. Lisää myös tarvittaessa vettä, jos keitos sakenee liiaksi.
Hernekeitto valmistuu noin 1½ - 2 tunnissa. Ja ei kun syömään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti