Tarvitset:
500 g Herneitä
400 g Jauhelihaa
2 l Vettä
Porkkanoita
1 Sipuli
1-2 Lihaliemikuutiota
ripaus Maustepippuria
ripaus Meiramia
Valmistus:
Laita herneet likoamaan 2 litsaan vettä edellisenä iltana. Näin saat keiton keitettyä paljon nopeammin. Aamusella ei välttämättä tarvitse edes vaihtaa tuota vettä, mutta halutessasi voit sen tehdä. Laita veden ja herneiden joukkoon lihaliemikuutio(t), pienennetyt porkkanat, pienennytty sipuli ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen (2:lla-3:lla). Rusksita jauheliha, ja maustea se suolalla ja maustepippurilla. Lisää keiton joukkoon. Lisää myös tarvittaessa vettä, jos keitos sakenee liiaksi.
Hernekeitto valmistuu noin 1½ - 2 tunnissa. Ja ei kun syömään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti