lauantai 16. heinäkuuta 2016

TÄYTETTY MUREKE

Tässä ohje mielestäni maistuvaan uuniruokaan. Ainoa mielestäni enemmän kaloreita sisältävä on tuo Koskenlaskija-juusto. Niin, kaippa sen voi jättää halutessaan pois.Tästä ohjeesta riittää ainakin pariksi päiväksi.
Tarvitset:
800 g  jauhelihaa
1 prk   kermaviiliä(kevyt)
1 pss   Sipulikeittoaineksia(esm. Knorr)
1 kpl    sipulia (jos pitää sipulista)
1 dl      korppujauhoja
1 kpl    kananmuna
n. 50 g  Koskenlaskija-juustoa(5 siivua leikattuna juustosta)
1 pss    kinkkukuutioita

Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kaada kermaviili valmistusastiaan. Lisää sipulikeittoainekset, korppujauhot ( ja sipuli silputtuna).Sekoita. Lisää jauheliha ja kananmuna.Sekoita jauhelihaseos tasaiseksi. Kumoa jauhelihataikina kylmällä vedellä kostutetulle leivinpaperille.Tasoittele taikina tasaiseksi levyksi.Laita Koskenlaskija-siivut taikinalevyn alkupäähän.Sirottele kinkkukuutiot tasaisesti lopun taikinan päälle. Kiedo lihapullataikinalevy leivinpaperia apuna käyttäen rullalle, ja käännä myös sen sivut sisäänpäin, jottei täyte valu. Nosta rulla papereineen uunivuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti. Tarjoile lisänä esm. perunoita ja tomaatti, salaatti, kurkku- salaattia.


lihamureke täytetty sivustosta www.kotikokki.net
(Kuvan lähde: Kotikokki.net)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti