Tässä yhden suosikki kesäherkkuni resepti. Sain juuri pienen kattilallisen sitä tehtyä, kun kerrostalo asujana sain lahjaksi raparperiä.
Tarvitset:
1 litra vettä
300 g raparperiä(vähempikin riittää) paloina
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
Kaada kattilaan litra vettä ja 2 dl sokeria. Laita virta päälle ja lisää hetken kuluttua paloiteltu (kuorittu) raparperi.
Anna kiehua hiljaa n. 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Kun raparperit ovat kypsiä, ota juomalasiin puolen lasia vettä. Lisää 4 rkl perunajauhoa. Sekoita niin että jauhot sekottuvat täysin. Taipumus jäädä lasinpohjaan kiinni.
Kaada vesi-perunajauho seos nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen.
Tarjoile maidon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti