tiistai 8. kesäkuuta 2021

RAPARPERIKIISSELI

Tässä yhden suosikki kesäherkkuni resepti. Sain juuri pienen kattilallisen sitä tehtyä, kun kerrostalo asujana sain lahjaksi raparperiä. 

Tarvitset:

1 litra     vettä

300 g      raparperiä(vähempikin riittää) paloina

2 dl         sokeria

4 rkl        perunajauhoja


Kaada kattilaan litra vettä ja 2 dl sokeria. Laita virta päälle ja lisää hetken kuluttua paloiteltu (kuorittu) raparperi.

Anna kiehua hiljaa n. 20 minuuttia välillä sekoittaen.

Kun raparperit ovat kypsiä, ota juomalasiin puolen lasia vettä. Lisää 4 rkl perunajauhoa. Sekoita niin että jauhot sekottuvat täysin. Taipumus jäädä lasinpohjaan kiinni.

Kaada vesi-perunajauho seos nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen.

Tarjoile maidon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti