perjantai 22. heinäkuuta 2016

HEDELMÄSALAATTI

Nyt minä sen tein, meinaan oikein kunnon vanhan ajan jälkiruuan; hedelmäsalaatin. Tosin taaskin mukaeltuna, kun ei sattunut kaikkea tarvittavaa olemaan eli ananaspurkki puuttui.
Tähän jälkkäriin tarvitset:
1 prk   hedelmä koktailia
1 prk   ananasta paloina
1          banaani
(1          mandariini)

Valmistus:
Ja valmistus on niin helppoa kuin vain joku voi olla. Purkki/purkit auki, banaani paloiksi samoin mandariini. Laitetaan/kaadetaan samaan kulhoon liemineen ja sekoitetaan, ja sitten vaan syömään.

hedelmäsalaatti sivustosta www.kotikokki.net
(Lähde: kotikokki.fi)

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

PORKKANAPALAT MUKAELTUNA

Nyt on tullut muutaman kerran kokeiltua leipoa  tälläistä kahvin kanssa syötäväksi; ei hassumman makuista mielestäni.
Tarvitset:
3-4 kpl  porkkanoita
3 dl       sokeria
4           munaa
4 dl       vehnäjauhoja
1 tl        leivinjauhetta
1 tl        vaniliinisokeria
1 tl        kanelia 
100 g    voita (tai margariiniä)
(2-3 dl   puolukoita)

Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Raasta porkkanat ja sulata voi. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää munasokerivaahtoon jauhot ja muut kuivat aineet, sekä porkkanaraaste ja voi kevyesti sekoittaen.
Kaada uunivuokaan laita puolukat taikinan päälle ja mausta sokerilla, ja paista 200 asteeessa noin 25 minuuttia. Paloittele pienemmiksi paloiksi lämpimänä.

lauantai 16. heinäkuuta 2016

TÄYTETTY MUREKE

Tässä ohje mielestäni maistuvaan uuniruokaan. Ainoa mielestäni enemmän kaloreita sisältävä on tuo Koskenlaskija-juusto. Niin, kaippa sen voi jättää halutessaan pois.Tästä ohjeesta riittää ainakin pariksi päiväksi.
Tarvitset:
800 g  jauhelihaa
1 prk   kermaviiliä(kevyt)
1 pss   Sipulikeittoaineksia(esm. Knorr)
1 kpl    sipulia (jos pitää sipulista)
1 dl      korppujauhoja
1 kpl    kananmuna
n. 50 g  Koskenlaskija-juustoa(5 siivua leikattuna juustosta)
1 pss    kinkkukuutioita

Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kaada kermaviili valmistusastiaan. Lisää sipulikeittoainekset, korppujauhot ( ja sipuli silputtuna).Sekoita. Lisää jauheliha ja kananmuna.Sekoita jauhelihaseos tasaiseksi. Kumoa jauhelihataikina kylmällä vedellä kostutetulle leivinpaperille.Tasoittele taikina tasaiseksi levyksi.Laita Koskenlaskija-siivut taikinalevyn alkupäähän.Sirottele kinkkukuutiot tasaisesti lopun taikinan päälle. Kiedo lihapullataikinalevy leivinpaperia apuna käyttäen rullalle, ja käännä myös sen sivut sisäänpäin, jottei täyte valu. Nosta rulla papereineen uunivuokaan. Paista 175 asteessa n. tunti. Tarjoile lisänä esm. perunoita ja tomaatti, salaatti, kurkku- salaattia.


lihamureke täytetty sivustosta www.kotikokki.net
(Kuvan lähde: Kotikokki.net)

lauantai 2. heinäkuuta 2016

KAALIKÄÄRYLEET JA UUDET PERUNAT

Nopean ja maistuvan ruuan saat ostamalla kaupasta kaalikäärylepakkauksen, ne kun ovat todella suuritöisiä kotona laitettavaksi. Niistä tulee vielä parempia, kun laitat ne siirapin kera uunin hautumaan/paistumaan. Itse olen pitänyt niitä uunissa noin puoli tuntia.Siihen kun keittää uusia perunoita kaveriksi ja tietty puolukkahilloa.
Eli laita kaalikääryleet uunivuokaan, ja kaada juoksevaa siirappia päälle. Anna olla 175 asteessa puoli tuntia.
Sitten kun vielä jaksaa rapsutella uusista perunoista kuoret pois juuresharjalla tai pottukintailla, ja kiehumisaika niille on hiukan lyhyempi n. 20 minuuttia. Kyllä maistuu, eivätkä kaloritkaan kiusaa.


kaalikääryleet sivustosta www.k-ruoka.fi
(Kuvan lähde: K-ruoka.fi)

tiistai 14. kesäkuuta 2016

MAKARONILAATIKKO

Tänään ajattelin valmistaa ruuaksi vanhanajan makaronilaatikkoa, jota varmasti jokainen on syönyt niin kotona, kuin koulussakin.

Tarvitset:

(4 hengelle)
1 ps      makaronia
1 l         vettä
1           lihaliemikuutio
400 g    jauhelihaa
1           sipuli
0,5 l      maitoa
3           kananmunaa
1 tl        suolaa
1 tl        maustepippuria

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää makaronit ja lihaliemikuutio, keitä 10 minuuttia. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli, mausta suolalla ja maustepippurilla. Laita ainekset kerroksittain uunivuokaan. Makaronit päällimmäisiksi. Sekoita maidon joukkoon 3 kananmunaa, niin, että niiden sisus sekoittuu. Kaada munamaito vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia. Tarjoa lisukkeeksi raikasta tomaattisalaattia.


torstai 2. kesäkuuta 2016

RAPARPERIPAISTOS

Tässä tämä toinen raparperiherkku, Forssan Lehden reseptistä mukaeltuna.

Tarvitset:

0,5 dl   raparperiä (paloina)
1    dl    sokeria
3   rkl    perunajauhoja
Taikina:
1 dl    sokeria
1 dl    vehnäjauhoja
1 dl     kaurahiutaleita
0,5 dl  juoksevaa Floraa tai 75 g voita

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita raparperipalat uunvuuan pohjalle. Kaada päälle perunajauhot ja sokeri.
Taikinan valmistus:
sekkoita keskenään kuivat ainekset, lisää joukkoon rasva, ja sekoita. Kaada raparperiseoksen päälle mahdollisimman tasaisesti.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Nauti esm. jäätelön kera. Nam!

RAPARPERIKIISSELI

Tänään tuli mieleen uusi mieliteko, sellainen tosi keväinen; nimittäin raparperikiisseli. (Ja sen kylkiäisenä raparperipaistos.)
Tässä tuon helpon keväisen jälkiruuan ohje:

Tarvitset:

0,5 dl      raparperiä
2,5 dl      vettä
1    dl      sokeria
3   rkl      perunajauhoja

Valmistus: 

Kuori raparperi, ja paloittele se pieniksi paloiksi. Kaada kattilaan vesi, lisää raparperipalat ja sokeri. Anna kiehua 3:lla 15 minuuttia. Sekoita n. 0,5 dl vettä nuo 3 ruokalusikallista perunajauhoja. Ota kattila pois levyltä. Kaada kattilaan ohuena nauhana tuo perunajauhoseos samalla sekoittaen.
Ja voila, kiisseli on valmista nautittavaksi, joko kuumana tai kylmänä ja mielellään maidon kera.