Tarvitset:
500 g naudan maksaa
2-3 porkkanaa
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
(salviaa)
1 dl kermaa
Valmistus:
Poista maksasta mahdolliset kalvot ja leikkaa se paloiksi. Ruskista paistinpannussa maksapalat ja hienonnettu sipuli. Laita pataan tai kattilaan vesi ja lisää maksapalat ja sipuli, sekä pieniksi paloitellut porkkanat joukkoon kiehumaan.
Laita paistinpannuun rasva sulamaan. Rasvan sulettua, lisää vehnäjauhot sekoittaen seosta. Kun jauhot ovat hieman ruskettuneet lisää vesi, ja sekoita, niin, että kastikkeesta tulee mahdollisemman tasaista.
Lisää lihaliemikuutio tai fondue ja mausteet. Anna padan kiehua n. 1- 1 ½ tuntia. Lisää lopuksi kerma.
Tarjoa lisänä perunasosetta ja puolukkahilloa.
(Lähde T-kauppa)
maanantai 4. huhtikuuta 2016
TONNIKALA TAI BROILERPAISTOS
Tarvitset:
1 dl riisiä
1 sipuli
öljyä
3 kananmunaa
3/4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
tomaattiviipaleita
Laita uuni lämpenemään 200 asteeeseen.
Keitä riisit kypsiksi.
Sekoita riisit, sipuli, öljy ja kananmuna sekaisin.
Laita riisiseoksen päälle tonnikalaa tai broilerpaloja.
Lisää tomaattisiivut
Valmista munamaito:
2 dl maitoa
2 kananmunaa
suolaa
valko- ja maustepippuria
Kaada munamaito ainesten joukkoon.
Ripottele päälle juustoraaste.
Paista uunissa 200 asteessa 40 minuuttia.
(lähde omat reseptit)
1 dl riisiä
1 sipuli
öljyä
3 kananmunaa
3/4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
tomaattiviipaleita
Laita uuni lämpenemään 200 asteeeseen.
Keitä riisit kypsiksi.
Sekoita riisit, sipuli, öljy ja kananmuna sekaisin.
Laita riisiseoksen päälle tonnikalaa tai broilerpaloja.
Lisää tomaattisiivut
Valmista munamaito:
2 dl maitoa
2 kananmunaa
suolaa
valko- ja maustepippuria
Kaada munamaito ainesten joukkoon.
Ripottele päälle juustoraaste.
Paista uunissa 200 asteessa 40 minuuttia.
(lähde omat reseptit)
![]() |
Kuvan lähde: Unelias kokki-blogi |
MUNAKASPANNU
2 annosta
Valmistusaika 15 minuuttia
Tarvitset:
200 g pakastevihanneksia
3-4 kypsää perunaa
1 sipuli
paprikaa
200 g lenkkimakkaraa paloina
2 rkl margariinia tai voita
Munakasseos:
3 munaa
3 rkl vettä
ripaus suolaa ja valko- tai maustepippuria
Valmistus:
Paista ensin pannussa vihanneksia, paprikaa ja sipulia miedossa lämmössä.
Lisää joukkoon makkaranpalat.
Riko munat kulhoon, lisää neste ja mausteet ja vatkaa aineet sekaisin.
Kaada seos pannuun. Sekoittele välillä paistinlastalla, kunnes munaseos hyytyy.
Valmistusaika 15 minuuttia
Tarvitset:
200 g pakastevihanneksia
3-4 kypsää perunaa
1 sipuli
paprikaa
200 g lenkkimakkaraa paloina
2 rkl margariinia tai voita
Munakasseos:
3 munaa
3 rkl vettä
ripaus suolaa ja valko- tai maustepippuria
Valmistus:
Paista ensin pannussa vihanneksia, paprikaa ja sipulia miedossa lämmössä.
Lisää joukkoon makkaranpalat.
Riko munat kulhoon, lisää neste ja mausteet ja vatkaa aineet sekaisin.
Kaada seos pannuun. Sekoittele välillä paistinlastalla, kunnes munaseos hyytyy.
Lähteet: E-liike ja Kotivinkki-lehti |
ANANASBROILERI
Tämän uuniruuan valmistukseen tarvitset:
4 broilerin rintapalaa (maustamatonta)
Maustaminen:
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sinappia
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria jauhettuna
(1 tl basilikaa)
(1 tl paprikajauhetta)
Kuorrutus:
1 dl kermaa (paksuruokakerma)
1½ dl ananasmehua ananas säilykepurkista
1 dl ananaspaloja
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Sekoita öljyyn pienessä kulhossa mausteet.
Sivele broilerileikkeiden pintaan.
Kypsennä ensin 225 asteessa 35 minuuttia.
Kuorrutus:
Kiehauta aineet keskenään ja levitä tasaisesti vuoan päälle.
Ripottele ananaspalat väliin ja päälle.
Kypsennä vielä uunissa15 minuuttia kuorrutuksen jälkeen.
4 broilerin rintapalaa (maustamatonta)
Maustaminen:
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sinappia
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria jauhettuna
(1 tl basilikaa)
(1 tl paprikajauhetta)
Kuorrutus:
1 dl kermaa (paksuruokakerma)
1½ dl ananasmehua ananas säilykepurkista
1 dl ananaspaloja
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Sekoita öljyyn pienessä kulhossa mausteet.
Sivele broilerileikkeiden pintaan.
Kypsennä ensin 225 asteessa 35 minuuttia.
Kuorrutus:
Kiehauta aineet keskenään ja levitä tasaisesti vuoan päälle.
Ripottele ananaspalat väliin ja päälle.
Kypsennä vielä uunissa15 minuuttia kuorrutuksen jälkeen.
Kuvan lähde: Atria.fi |
HELPPO MAKKARAKEITTO
Näin kevään korvalla, mutta pakkasen vielä paukkuessa, ainakin aamupäivisin, mikä maistuukaan paremmalta kuin nopeatekoinen makkarakeitto. Se onnistuu näkövammaiseltakin helposti, ellei sitten vierasta puolivalmisteiden käyttöä.
Tarvitset keittoa varten:
1 peruna-ja keittojuurekset pussin (löydät sen pakasteista)
1 keittojuurespussin voit lisätä, jos haluat enemmän ja maukkaampaa keittoa
250 g lenkkimakkaraa
1 lihaliemikuution
kokonaisia pippureita muutaman
halutessasi voit lisätä keittoon laakerinlehtiä (2) ja makaronia
ja tietenkin vettä n. 1,5 litraa (miksei enemmänkin)
Valmistus:
Kaada kattilaan vesi. Laita kattila levylle, ja aluksi 6:lle.
Lisää kattilaan peruna- ja keittojuurekset, pilkottu makkara, lihaliemikuutio ja 6-7 pippuria. Niin ja jos haluat myös laakerilehtiä ja makaronia.
Keiton alkaessa kiehua laita levy pienemmälle esm. kolmoselle. Anna kiehua n. 20-30 minuuttia. Vielä paremman lopputuloksen saat kun annat keiton hautua samalla levyllä vielä hetken, sen jälkeen, kun olet laittanut hellan nollille.
Tarvitset keittoa varten:
1 peruna-ja keittojuurekset pussin (löydät sen pakasteista)
1 keittojuurespussin voit lisätä, jos haluat enemmän ja maukkaampaa keittoa
250 g lenkkimakkaraa
1 lihaliemikuution
kokonaisia pippureita muutaman
halutessasi voit lisätä keittoon laakerinlehtiä (2) ja makaronia
ja tietenkin vettä n. 1,5 litraa (miksei enemmänkin)
Valmistus:
Kaada kattilaan vesi. Laita kattila levylle, ja aluksi 6:lle.
Lisää kattilaan peruna- ja keittojuurekset, pilkottu makkara, lihaliemikuutio ja 6-7 pippuria. Niin ja jos haluat myös laakerilehtiä ja makaronia.
Keiton alkaessa kiehua laita levy pienemmälle esm. kolmoselle. Anna kiehua n. 20-30 minuuttia. Vielä paremman lopputuloksen saat kun annat keiton hautua samalla levyllä vielä hetken, sen jälkeen, kun olet laittanut hellan nollille.
(Kuvan lähde:Atria) |
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)