Tarvitset:
500 g naudan maksaa
2-3 porkkanaa
1 sipuli
1 lihaliemikuutio
voita tai margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
suolaa
(salviaa)
1 dl kermaa
Valmistus:
Poista maksasta mahdolliset kalvot ja leikkaa se paloiksi. Ruskista paistinpannussa maksapalat ja hienonnettu sipuli. Laita pataan tai kattilaan vesi ja lisää maksapalat ja sipuli, sekä pieniksi paloitellut porkkanat joukkoon kiehumaan.
Laita paistinpannuun rasva sulamaan. Rasvan sulettua, lisää vehnäjauhot sekoittaen seosta. Kun jauhot ovat hieman ruskettuneet lisää vesi, ja sekoita, niin, että kastikkeesta tulee mahdollisemman tasaista.
Lisää lihaliemikuutio tai fondue ja mausteet. Anna padan kiehua n. 1- 1 ½ tuntia. Lisää lopuksi kerma.
Tarjoa lisänä perunasosetta ja puolukkahilloa.
(Lähde T-kauppa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti