maanantai 4. huhtikuuta 2016

MAISTUVA MAKSAPATA

Tarvitset:
500 g     naudan maksaa
2-3         porkkanaa
1            sipuli
1            lihaliemikuutio
              voita tai margariinia
2 rkl       vehnäjauhoja 
              suolaa
              (salviaa)
 1 dl       kermaa

Valmistus:
Poista maksasta mahdolliset kalvot ja leikkaa se paloiksi. Ruskista paistinpannussa maksapalat ja hienonnettu sipuli. Laita pataan tai kattilaan vesi ja lisää maksapalat ja sipuli, sekä pieniksi paloitellut porkkanat joukkoon kiehumaan.
Laita paistinpannuun rasva sulamaan. Rasvan sulettua, lisää vehnäjauhot sekoittaen seosta. Kun jauhot ovat hieman ruskettuneet lisää vesi, ja sekoita, niin, että kastikkeesta tulee mahdollisemman tasaista.
Lisää lihaliemikuutio tai fondue ja mausteet. Anna padan kiehua n. 1- 1 ½ tuntia. Lisää lopuksi kerma.
Tarjoa lisänä perunasosetta ja puolukkahilloa.
(Lähde T-kauppa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti