maanantai 25. huhtikuuta 2016

LIHAKASTIKE

  • Tarvitset:   

  •  6-8 kpl porsaan fileitä mautamattomia tai                            maustamattomia maun mukaan esm. suola ja pippuri,  jos fileet ovat maustamattomia
  • 3       porkkanaa paloiteltuna
  • 1       sipulia silputtuna
  •          vehnäjauhoja
  •          vettä
  •          lihaliemikuutio tai fondue bee         

Valmistus:

Laita pannuun hieman rasvaa. Paista lihasiivuja pannulla, niin että ne saavat hieman väriä eli ruskistuvat. Mausta maun mukaan. Siirä paistetut siivut kattilaan. Lisää porkkanapalat ja sipulisilppu lihojen päälle. Lisää hieman vettä. Anna lihasiivujen kypsyä kattilassa jo senkin aikaa, kun valmistat kastikkeen.

Laita pannulle nyt taas hieman lisää rasvaa. Anna sulaa, ja lisää vehnäjauhot. Sekoittele puisella paistinlastalla aina välillä, ja tarkkaile, koska jauhot ovat saaneet hieman väriä. Kun jauhot ovat ruskistuneet, lisää vesi, ja lihaliemikuutio/fondue sekä hieman esm. maustepippuria. Sekoita kunnes kastike on melko tasaista. Kaada kastike lihafileiden ja porkkanoiden ja sipulin  joukkoon kattilaan kiehumaan. Anna kiehua hiljalleen esm. kolmosella  vielä noin 1 ½ tuntia. Jos valmistat kastikeen naudan fileestä, ja haluat todella hautunutta ja kypsynyttä kastiketta anna kiehua hiljalleen noin pari tuntia.

Porsaanfileesiivuista valmistettu kastike on maistuva ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan.Kastikkeeeseen voit käyttää niin valmiissa pakkauksessa olevia porsaan fileesiivuja kuin leikata ne itse isommasta fileepalasesta.Halutessasi vaihtelua kastikkeeseen voit valita valmispakkauksesta erilaisia makuja, kuten paprika tai pippuri jne. Tietenkin voit maustaa fileesiivut itsekkin erilaisilla mausteilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti