lauantai 7. tammikuuta 2017

NAKKIKASTIKE

Näin pyhien jälkeen ruuaksi sopii hyvin arkinen, mutta maistuva nakkikastike.
Tarvitset:
8 nakkia(pilkottuna paloiksi)
1 sipuli(silputtuna)
2-3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
suolaa 
maustepippuria
voita
lihaliemikuutio
(jos haluat valmistaa stroganofin lisää herkkukurkkupaloja)

Valmistus:
Laita pannuun voita. Käännä hellan levy 6:lle.Laita pannulle nakinpalat ja sipulisilppu paistumaan. Varo etteivät sipulit pala liikaa. Siirrä paistettuasi esm. kattilaan tai lautaselle.
Laita uudelleen pannuun voita. Voin sulatttua lisää vehnäjauhot. Sekoita vehnäjauhoja välillä ruskistaessasi niitä pannulla. Lisää vesi sekoittaen samalla, että kastikkeesta tulee mahdollisimman tasaista. Lisää mausteet maun mukaan.Lisää kastike kattilaan tai nakit ja kuulotetut sipulit paistinpannuun. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
Tarjoile vaikkapa perunamuusin ja porkkanaraasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti