perjantai 25. marraskuuta 2016

OHUKAISET ELI LÄTYT

Tulipa sitä eilisiltana paisteltua perheen pyynnöstä lättyjä. Niin, aikaahan tuo vie, mielestäni vähän turhakin kauan. En siis ole mikään kokki kolmonen, joka paistelee lätäreitä alta aikayksikön. Tässä kuitenkin jonkinlaista ohjetta. Maistuvat muuten erikoisen hyviltä vadelmahillon kera.

Tarvitset:
6 dl   maitoa
3 dl   vehnäjauhot
sokeria
suolaa
kananmuna
voita tai margariiniä

Valmistus:
Yllä oleva ohje on 3:lle hengelle. Suhde on mielestäni kuitenkin  sama, valmistatpa niitä sitten minkälaiselle porukalle tahansa eli 1/2:een.Munia joudut varmaan lisäämään, jos teet suuremman taikinan.
Mittaa kulhoon maito. Vatkaa käsin joukkoon vehnäjauhot. Voit jo tässä vaiheessa lisätä hieman suolaa ja sokeria.Anna turvota huoneen lämmössä n. 3/4 tuntia. Lisää joukkoon kananmuna vatkaten.
Laita paistinpannu lämpenemään, laita pannulle nokare voita. Kun rasva on sulanut kaada pannuun taikinaan ohueksi kerroksesksi. Anna paistua rauhassa ensin toiselta puolelta, käännä sitten ja paista toinen puoli. Lätyt pysyvät lämpiminä, kun laitat astian päälle, johon ne paistettuna laitat, kanneksi vaikkapa lautasen alassuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti