Valmistin tällä viikolla ensimmäistä kertaa syksyisen padan, jossa juureksien maut pääsevät hyvin esille.
Tarvitset:
3-4 punajuurta
3-4 porkkanaa
3-4 perunaa
1 sipuli
400 g lihasuikaleita
0,5 l vettä
1 lihaliemikuutio
voita
suolaa
maustepippuria
Valmistus:
Laita pestyt juurekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua noin puoli tuntia. Paista lihasuikaleet ja silputtu sipuli paistinpannussa. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
Kuori keitetyt juurekset. Laita ne silputtuna/paloteltuina takaisin kattilaan. Laita kattilaan uusi vesi, johon lisäät liha ja sipuliseoksen sekä lihaliemikuution. Anna hautua vielä puolisen tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti