keskiviikko 31. elokuuta 2016

PUOLUKKA- ELI VISPIPUURO

Ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilin aamupuuroksi jotain uutta eli kymmenien vuosien takaista kouluruokaa vispipuuroa. Ei muuten ollenkaan hassumman makuista, parempaa kuin luulinkaan.

Tarvitset:

1 l             vettä
1 ½ -2 dl   puolukoita
1 ½ dl       mannasuurimoita
1½ dl        sokeria

Valmistus:

Laita vesi lämpiämään, lisää puolukat. Jos puolukat ovat pakkasesta sulata ne ensin. Anna marjojen kiuhua n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää mannasuurimot samalla sekoittaen tai vispaten, jotta saat mahdollisimman tasaisen seoksen.  Anna kiuhua vielä 10 minuuttia. Sekoita aina välillä, jottei puuro tartu pohjaan. Lisää keittämisen loppuvaiheessa sokeri.
Anna jäähtyä esm. tiskialtaassa kylmässä vedessä. Vispaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella. Puuro saostuu vielä jääkaapissa, joten älä huolestu, jos annos tuntuu vatkatessa kovin vetelältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti