tiistai 3. toukokuuta 2016

KAALILAATIKKO

Näin keväällä, kun aurinko paistaa pitkän talven jälkeen, tekee varmasti mieli olla enemmän ulkona. Tässä ruoka, jonka maku vain paranee, vaikka unohtuisitkin hieman pitemmäksi ajaksi keväästä nauttimaan.


Tarvitset:

1 kerän            kaalia
2 kpl                lihaliemikuutioita
1                      sipuli
400 g               nauta tai sika-nauta jauhelihaa 
1,5  dl              riisiä
1     l                vettä
                        siirappia
                        suolaa
                        maustepippuria


Valmistus:

Laita uuni lämpenemään aluksi 175 asteeseen. Kaada vesi kattilaan ja lisää lihaliemikuutiot. Pilko kaali pieneksi ja lisää kattilaan. Keitä pienellä lämmöllä (3) n. puoli tuntia. Mausta siirapilla maun mukaan. Lisää riisit kattilaan. Anna kiehua vielä 20 minuuttia. Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannussa. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan ensin kaali-riisiseosta, sitten jauhelihat ja sipuli. Kaada päälle loput kaali-riisiseoksesta ja keitinliemi laatikon nesteeksi. Peitä vuoka foliolla.

Kypsennä aluksi 175 asteessa n. puolituntia, laita sen jälkeen uuni pienemmälle 150 asteeseen. Laatikko saa hautua uunissa ainakin kaksi tuntia. Maku tosiaan vaain paranee, vaikka se hautuukin kauemmin vaikka  kolme tuntia. 



















           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti